Close

Ξανά Μαζί ! – 22 Σεπτεμβρίου 2018 🗓

Ξανά Μαζί !

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο κατασκηνώσεις, όπου τα χαμόγελα και η ενέργεια των μελών μας έφτασε μέχρι και στην Ολλανδία, και αφού ξεκουραστήκαμε και γεμίσαμε μπαταρίες ξαπλωμένοι στις όμορφες θάλασσες του νησιού μας, επιστρέψαμε και είμαστε εδώ να περάσουμε ακόμα μια χρονιά με τα όλα της. Έρχεται λοιπόν  μια προσκοπική περιπέτεια γεμάτη γέλια, χαρές, δοκιμασίες, νέες φιλίες, σεβασμό, αγάπη …καλή θέληση υπάρχει κι έτσι όλα θα γίνουν!

22 Σεπτεμβρίου 2018 , 14:45 η πύλη του συστήματος μας άνοιξε για να υποδεχτεί όλα τα νεά και παλιά μέλη μας, οι βαθμοφόροι στα τμήματα τους, έτοιμοι να καλωσορίσουν λυκόπουλα, προσκόπους και ανιχνευτές. Το πρώτο καλωσόρισμα όμως το έχει ο Αρχηγός του Συστήματος μας, Σολωμός Δημητρίου και το δεξί του χέρι Πόλυς Χρυσαφιαδης.

Αγέλη Λυκοπούλων

Η Αγέλη για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα τμήμα με παιδία 7-10 χρόνων, και όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί να λείπει το κέφι η ζωντάνια, οι τρέλες αλλά και αυτή η μαγική παιδική ενέργεια που διακατέχει τόσο τα λυκόπουλα όσο και τους βαθμοφόρους τους.  Την δική μας Αγέλη απαρτίζουν η Άντρη Αβραάμ, η Στέφανη Αντωνίου, ο Γιάννης Μουζάς, η Μαριά Γεργιάδου, η Εριέττα Σκυλλουριωτη, ο Χρίστος Χαραλαμπίδης και ο Αντρεας Κώστα, όλοι αυτοί θα είναι δίπλα σε κάθε λυκόπουλο και θα ετοιμάζουν όλες τις μικρές και μέγαλες εκπλήξεις του προγράμματος μας για φέτος.

Πρώτη συγκέντρωσή και νέα και παλιά λυκόπουλα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να γνωρίσουν τους βαθμοφόρους τους, το σύστημα, το τι είναι προσκοπισμός και τι κάνουμε την αγέλη λυκοπούλων.  Το παιχνίδι είναι βασικό και δεν θα λείψει ποτέ σε αυτό το τμήμα άλλωστε παίζουμε μαθαίνοντας! Κάπως έτσι εξελίχθηκε και το πρόγραμμα του πρώτου Σαββάτου, γνωριστήκαμε, παίξαμε, τραγουδήσαμε γελάσαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη φορά σε ένα αλλιώτικο προσκοπικό Λούνα Παρκ!

 

 

Ομάδα Προσκόπων

 

H Ομάδα Προσκόπων είναι το δεύτερο τμήμα του Προσκοπικού Συστήματος, είναι ισότιμο με την Αγέλη Λυκοπούλων και την Κοινότητα Ανιχνευτών, αποτελείται από 2-5 ομάδες παιδιών ηλικίας 11-14 που ονομάζονται ενωμοτίες. Ένα διαφορετικό και αλλιώτικο πρόγραμμα στις ανάγκες και ικανότητες των παιδιών, ένα πρόγραμμα που έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν και να υλοποιήσουν μόνοι τους , πάντα όμως με την επίβλεψη και στήριξη των βαθμοφόρων τους. Την δική μας Ομάδα πλαισιώνουν ο Γιώργος Φαίδωνος, o Ευαγόρας Σολωμονίδης, η Δόνα Εγγλεζάκη, ο Φίλιππος Σταυρινός, η Ραφαήλια Χ΄΄ Λύρα , ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και ο Ευτύχιος Ζένιου.

Η πρώτη συγκέντρωση για την Ομάδα Προσκόπων ήταν λίγο διαφορετική μιας και οι μεγάλοι πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να βρίσκονται στο Τζιαμπορέτο Ενωμοταρχών, μια διήμερη δράση του Κλάδου Προσκόπων της Επαρχίας Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Κατασκηνωτικό Χώρο του ΣΠΚ στα Πλατάνια. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας προσκόπων βρίσκονταν στο σύστημα καλωσορίζοντας  τους καινούργιους πρόσκοπους και παίζοντας χρησιμοποιώντας μέχρι και των αρχηγό συστήματος αλλά…και τον σύνδεσμο γονέων !

 

Κοινότητα Ανιχνευτών

 

Η κοινότητα είναι ο 3ο σε σειρά τμήμα του συστήματος μας που αποτελείται από νέους 15-17 χρόνων. Η Κοινότητα Ανιχνευτών έρχεται να συμπληρώσει την  διαπαιδαγώγηση, που παρέχει ο Προσκοπισμός στον Κλάδο των Λυκοπούλων και στον Κλάδο των Προσκόπων, με την εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο Κοινωνικό σύνολο, με στόχο την ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των Ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους και να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες χρήσιμοι την Πατρίδα και το Κοινωνικό σύνολο. Την δική μας Κοινότητα στηρίζουν ο Κωνσταντίνος Χ¨ Πέτρου, η Γεωργία Γεωργιάδου και ο Δημήτρης Αναστασίου.

1ο Σάββατο και στην κοινότητα μας καλωσόρισαν τους καινούργιους ανιχνευτές στην παρέα τους και έπειτα σαν μια ομάδα έκαναν την πρώτη τους σύνοδο με θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό της φετινής προσκοπικής χρονιάς.

Καλή Προσκοπική μας Χρονιά !

#scouts82 #cubscouts #scouts #roverscouts

 

ΓΕΝΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ